Het jaar 2018.


Afgelopen jaar, 2017, werd deze website 3987 keer bekeken, tegen 1946 keer in 2016. Vermeld moet daarbij worden dat de website pas vanaf ongeveer 1 april 2016 in de lucht was. Maar dan nog gaat het om een forse groei. Vanaf nu begin ik met voortschrijdende 12maandelijkse gemiddelde, omdat het verloop van het aantal kijkers door het jaar heen zo groot is.

Maandag 1 januari 2018.

Ik keek weer eens naar een oudejaarsconference, op aandringen van diverse bekenden. Ik koos voor een zekere Guido Weijers.

Ik heb het bekijken van zijn conference precies 45 minuten volgehouden. Ik heb bij de heer Weijers geen enkele keer in die drie kwartier echt gelachen. Misschien twee keer kreeg hij een glimlach van enkele seconden op mijn gezicht. Maar waar ik me opnieuw groen en geel aan ergerde, net als een jaar of vijf geleden voor het laatst bij een oudejaarsconference, was het voortdurende gebruik van wat ik maar schuttingtaal noem. De geslachtsorganen vlogen regelmatig over het toneel met de bijbehorende handelingen. Dan is bij mij helemaal niets grappig meer. Een eindeloze reeks schuttingwoorden. Je hoort wel eens van aankomende cabaretiers dat ze een prijs gekregen hebben, en enkele jaren later hebben ze dan een oudejaarsconference, omdat die nu eenmaal zo populair is en zoveel kijkers trekt. Blijkbaar gaat de prijs dan naar het ‘aanstormend talent’ dat de meeste schuttingtaal in zijn of haar show weet te verwerken. Hoe platter en hoe dommer hoe beter. Ik ben weer voor de komende tien jaar genezen van een oudejaarsconference op de tv.

Verder begaf mijn friteuse het bij het oliebollen en appelflappen bakken. Heb het met kunst- en vliegwerk toch afgekregen, net als de vertrouwde bietensalade.

Dinsdag 2 januari 2018.

De ontdekking van Irina Tsukerman.

I Don’t Do Peace

Inspired by another thread, the thrust of which is the old trope that you make peace with enemies, not friends.

Let me make it clear: I don’t believe in making peace, and certainly, not for the sake of peace.I believe in building bridges, overcoming differences, bringing in mutual understanding, connecting through shared values, and creating valuable networks, relationships, and alliances over common issues.

I don’t believe in making pointless sacrifices for the sake of the other side agreeing not to kill you in exchange.

None of my work, nothing I do, is ever about making peace. I do not make peace with human rights violations, I do not make peace with the denial of my identity and dignity, I do not make peace with bad ideas.

I am working towards victory of life affirming values over destructive ones, and of good ideas over bad ones.

I am not a peacemaker; there’s nothing peaceful about me.

And the people who matter will respect me for my dedication to my goals and to my values and to the identity that makes me strong much more so than they will ever respect me for begging for crumbs of peace on their terms.

Posted by Irina Tsukerman at 5:52 PM

Ik had het zelf kunnen schrijven. Of liever: had ik het zo zelf maar eens beschreven. Dit mag rustig staan naast mijn favoriete gedichten Invictus van William Earnest Henley en IF van Rudyard Kipling.

Ze is nog vrij jong. Ze studeerde in 2009 af aan Fordham University in the Bronx in de Verenigde Staten. Dezelfde universiteit waar Donald Trump zou zijn afgestudeerd. Ze schrijft opiniestukken voor zowel (o.a.) The American Spectator, The Times of Israel en Morocco World News. Kijk: dan heb je het voor elkaar. Uiteenlopender bladen voor wie je allemaal mag werken kun je amper bij elkaar verzinnen. En tegelijk maakt ze absoluut van haar hart geen moordkuil.

Donderdag 4 januari 2018

Kreeg ik mijn eerste paar hoge schoenen. Deze schoenen geven veel meer steun aan mijn voeten bij het mogelijke naar binnen of naar buiten klappen van de voeten bij de enkels, maar later bleke dat hij voor het lopen bij het rechterbeen toch teveel druk op de rechterknie geeft.

Latere bijdragen kunt u nog vinden op de andere pagina’s over 2018. Het is de bedoeling om geleidelijk een samenvatting daarvan op deze pagina te geven.