Hoofdstuk XIX. Het jaar 2017.

Het originele jaaroverzicht 2017 is op raadselachtige wijze verloren gegaan. Hier volgt dus een reconstructie met de gegevens die we nog elders hadden, maar dat is dus niet compleet en ook anders qua structuur dan de andere jaren.

De nacht van oud op nieuw 2016/2017 thuis doorgebracht, zoals altijd met zelfgebakken oliebollen en deze keer ook met appelflappen. Mijn startgewicht was 101, 9 kilo.

Mijn weekgemiddelde wandelen lag op 7,5 kilometer. Dinsdag 3 januari 2017 tandartsbezoek. Woensdag 4 januari naar de Chinees in Haren. Voor het eerst hadden ze geen jaarkalender.

Vrijdag 6 januari viel de winter in met sneeuw en ijs. De kachel naar 22,5 graden. Vanaf 7 januari bleef ik voorlopig binnen, omdat het buiten geen doen was. Ik bakte nog zelf mijn brood en was nog klant bij Wolters, de minisuper. Op 7 januari: voor het eerst in tijden woog ik weer minder 100: 99,7 kilo.

Woensdag 11 januari een Aaltendag. Donderdag 12 januari Christa, dochter van zus Tineke ontdekt. Ook Patricia, gemeenschappelijke voorouder: de van Rossums. Vrijdag 20 januari wordt Donald Trump beëindigd als president van de V.S. Woensdag 25 januari opnieuw een Aaltendag, daarna meteen doorgereisd naar Leiden, waar ik met beide broers heb gegeven bij Woo Ping, Aries favoriete Chinees. Na deze altijd met Jan naar Maassluis gegaan. Donderdag 26 januari met de trein weer terug naar het Noorden. Aangekomen bij station Maassluis-West daar gelezen dat de spoorlijn Hoek van Holland – Rotterdam stopt per 1 april 2017. Via Rijswijk naar station Voorburg en daar bij restaurant The Village geluncht: boerenomelet. Om half zes weer thuis.

In de weken hierna bleef het flink winteren. Veel opgeruimd en weggegooid. Vrijdag 10 februari 2017 was ik bij Theo en Will in De Meern en aansluitend naar station Maasluis-West, alwaar ik om 23.30 uur aankwam. Zaterdag 11 februari naar Leiden, Woo-Ping, voor ontmoeting met nicht Christa en haar man. Uiteraard was Arie daar ook bij. Zondag 12 februari naar Gerard en Renée, met aankomst om half twee. Maandag 13 februari opnieuw de tandarts. Woensdag 15 februari platformdag in Enschede. Ik meld die dag ook dat naar verwachting de vorst vanaf die dag niet meer zou terugkomen. ’s Avonds bij de Chinees.

Vrijdag 24 februari met Jeroen gegeten in de Gelkingestraat bij een Thais restaurant.

Zaterdag 11 maart meld ik dat ik 96,9 kilo woog en dat dat het laagste gewicht is sinds juli 2014. Op 13 juli 2014 was mijn gewicht overigens nog een stuk lager: 94,8 kilo. Woensdag 15 maart Tweede Kamerverkiezingen. Ik stemde FVD (?????).

Dit verslag wordt nog verder aangevuld tot en met tenminste 28 juni 2017.

Laatste bijwerking: zaterdag 13 mei 2023.